Foto-Expressie

Fotografie is mijn grote passie.

Hoewel ik de digitale beeldbewerking apprecieer, gaat mijn voorkeur toch naar de traditionele zwart-wit fotografie. Nu nog blijft het verschijnen van het beeld in de ontwikkelaar een adembenemend moment.
Ik heb ook een sterke interesse in de zogenaamde “alternatieve” processen, waar de vaardigheid van de kunstenaar en de gebruikte materialen een essentieel aandeel hebben in een activiteit die zowel een ambacht als een kunst is.. Maar de techniek is niet waar het om gaat: een foto met het aantonen van de virtuositeit van de auteur als enig doel heeft geen zin. Daarom besloot ik om uit de buurt van photoclubs te blijven – men bespreekt er namelijk meer hoe een foto te nemen dan waarom – en creëerde het fotokollektief “PEPS” (“Photographie Expressive, Photographie Subjective”) met enkele fotografen die zichzelf eerder als “emotie overdragers” dan als “beeldmakers” beschouwen.
Ik ben ook oprichter van Picto Benelux, een groep van fotografen gespecializeerd in historische fototechnieken.   –   Meer info: CV (pdf)

Jacques Kevers